A grúz borokról

A grúz borokról

A grúzok már 8 ezer évvel ezelőtt rájöttek arra, hogy a szőlőléből bort lehet készíteni. Ennek bizonyítéka a régészeti ásatások során felfedezett műtárgyak. Ezért is tekintik Grúziát a borkultúra bölcsőjének. A Grúzok méltán büszkék a borkészítés gazdag, és történelmi kultúrájára, valamint a hagyományos borkészítési módszerekre, amelyek nemzedékről nemzedékre adódnak át. Hagyományosan a bort qvevri agyagkannában készítik és tárolják, így nem meglepő, hogy a „qvevri” az ország nem hivatalos szimbólumának tekinthető.

Érdekes tényként szolgál az is, hogy Grúzia több mint 500 őshonos szőlőfajtával büszkélkedik, beleértve a veszélyeztetett szőlőfajtákat, melyek sehol máshol nem teremnek a földön.

l o
Kondoli Rkatsiteli
Kondoli Rkatsiteli

A bor aromája intenzív gyümölcsös, megismétli az ízét. A bor különálló aperitifként szolgál fel, valamint könnyű ételek, hal- és baromfiételek, valamint zöldségsaláták mellett.

100% Rkatsiteli

100% Kondoli szőlőültetvények

Rkatsiteli-Chardonnay
Rkatsiteli-Chardonnay

A bor friss aromája feltárja az érett sárga szilva, birs, lédús őszibarack és körte árnyalatát. A bort hal, baromfi, tenger gyümölcsei és zöldségek, valamint sajtszeletek szolgálják fel.

70% Rkatsiteli, 30% Chardonnay

100% Kondoli Szőlőültetvények

Rkatsiteli Qvevri
Rkatsiteli Qvevri

A bor ragyogó gyümölcsös aromájával, a birs jellegzetes árnyalataival rendelkezik. A bor íze harmonikus, bársonyos textúrájú, jó savtartalommal és kellemes pikáns aromával rendelkezik az utóízben. A bort különféle sajtokkal, salátákkal, tenger gyümölcseivel, halételekkel és baromfival ajánljuk.

100% Rkatsiteli

Kakheti régió

Mtsvane Qvevri
Mtsvane Qvevri

A vadvirágok aromája jellemzi, amelyekhez a szárított barackok és a méz lágy hangjai harmonikusan kapcsolódnak. Javasoljuk, hogy hússal és sajttal tálaljuk.

100% Mtsvane

Mukuzani (Kakheti)

Satrapezo 10 Qvevri
Satrapezo 10 Qvevri

A bor aromája rózsa-, ibolya- és liliomrészes virágcsokrot mutat be. A bor kiegyensúlyozott ízében egyesülnek a mangó, a nektarin és az őszibarack árnyalatai, amelyeket az elegáns tölgy hangok hangsúlyoznak. A hosszú befejezéskor sűrű, kellemes tannin van. A bort fűszeres sajtokkal, halételekkel szolgálják fel.

100% Rkatsiteli

RKATSITELI S04 Kondoli szőlőültetvények

Tvishi
Tvishi

A Tvishi gyártásához vegyen igénybe egy speciális T solikouri nevű szőlőt. Ez a szőlőfajta a Rion-szorosban, T vishi ugyanazon kerületében nő. A T vishi bornak élénk virágaromája van. A bor jó ízlésű, finom mézes, birs és menta hangokkal rendelkezik. Nagyszerű mindenféle desszerthez és gyümölcshöz, sajthoz..

100% Tsolikouri

Lecskhumi, Tvishi

Saperavi Kondoli
Saperavi Kondoli

A bor aromája gazdag gyümölcs- és fűszerárnyalat-illatot mutat, amelyet a fekete bogyós gyümölcsök, a köd és az édesgyökér árnyalata egészít ki. A bor kiegyensúlyozott ízében a sima tanninok dominálnak, amelyeket a gazdag gyümölcsárlatok hangsúlyozzák. A bort grúz ételekkel, sertéshús és marhahús, grillezett kolbász, érlelt sajtok, kiadós snackek szolgálják fel.

100% Saperavi

100% Kondoli Szőlőültetvények

Saperavi Qvevri
Saperavi Qvevri

A bor extraháló fajtaromájú, gyümölcs- és fűszeres aromákkal. A bor íze gazdag, harmonikus, kellemes sűrűséggel. A kifejezett fajtaerősség és a kiváló boríz meglehetősen gyakori előfordulás a grúz borok esetében. Ajánlott borokat vörös hússal, vadhússal és sajttal tálalni.

100% Saperavi

Kakheti régió

Saperavi Bio
Saperavi Bio

A bor fényes gyümölcs-cseresznye, eper aromával és piros ribizlivel nyílik. Ezek az ízek dominálnak a szájban, szilárd és gazdag tanninszerkezettel. A felület friss és erőteljes, gazdag és gyümölcsös. Legjobban hússal és sajttal tálalva.

100% Saperavi

100% Kudigora Szőlőültetvények (Kindzmarauli SVA)

Saperavi Cabernet
Saperavi Cabernet

Kiváló minőségű vörös, száraz bor, amelyet Saperavi (50%) és Cabernet Sauvignon (50%) szőlőfajtákból állítanak elő. Ezt a bort tölgyfa hordóban érlelik. A „Cabernet Saperavi” sötét rubin színű, vörös bogyós gyümölcsök, szilva és vanília aromájával jellemezve. Hosszú és puha vége van. Legjobban hússal és sajttal tálalva.

Saperavi ( 50%), Cabernet Sauvignon (50%)

Kakheti régió

Satrapezo Saperavi
Satrapezo Saperavi

A bor aromája friss vadon termő bogyós gyümölcsök és fűszernövények illatának illatát fedezi fel, kellemes vanília jegyekkel. A bor teljes, lekerekített íze a cseresznye lekvár m ély hangjaival derül ki, eper bogyós lágysá és könnyű eukaliptuszárnyakká alakulva. A felület érett, tannin, tölgyfa és szőlőbogyó árnyalataival. A bort vörös hús, grill, bőséges előételek szolgálják fel.

100% Saperavi

100% Kondoli Szőlőültetvények

Reserve - Különleges borkészlet
Reserve - Különleges borkészlet

A Marani Reserve csak sikeres években készül, kis tételben, ez egy különleges bor, amelynek óriási öregedési potenciálja és páratl an minősége van. Intenzív aroma cseresznye likőr, piros gyümölcsök és fűszeres földes jegyekkel, optimális expozíciót eredményezve. Puha, elegáns és selyem ízű, és a szájot borítja krémszínű vörös gyüm ölcsökkel, édes fűszerekkel és könnyű dohánylevelekkel. A felület tele van és kellemes, sima és kifinomult tanninokkal.

100% Saperavi

100% Kondoli Szőlőültetvények

Saperavi Rose
Saperavi Rose

A gránátalma és a bogyós gyümölcs illatát őszibarack és málna kombinálják. Az íze éles és elegáns. A középső szájréteg selymes és kerek, élénk rózsaszirommal és kiegyensúlyozott utóízzel zárul.

Kindzmarauli Bio
Kindzmarauli Bio

A bornak kifejezett fajtaromája van, cseresznye, szeder és szilva jegyekkel, jellegzetes sötétvörös színű. A bársonyos és gazdag íz tökéletes harmóniában van a természetes édességgel és a lágy összehúzódással. A szőlőtermesztés teljes folyamata minimálisan gépesítve van, a kézi munkát aktívan alkalmazzák, és ez garantálja a szőlő gondos gondozását. Jó kiegészítés a lágy, finom sajtokhoz, gyógynövényekkel, hússal és kacsaval.

100% Saperavi

Kindzmarauli, Kakheti régió

Khvanchkara
Khvanchkara

Khvanchkara bor aromája kiváló szeder, málna, eper csokor, a sült mandula megjegyzéseivel. Az Íze gazdag, bársonyos. A szamóca, az eper és a szárított gyümölcsök íze akut. A szakemberek felismerik a borban található karamell és gránátalma jegyzeteit. Gyakran lágy sajtok és húsok kíséretében használják, ez a bor könnyű desszertekhez is alkalmas.

100% Khvanchkara borvidék

Racha-Lechkhumi régió

Rendeljen asztalt

Köszönjük megrendelését!!